A PATAK-GÁZ Épületgépészeti Kft. 6 237 977Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „A KKV-k versenyképességének növelése adaptívtechnológiai innováció révén” címűFelhívásrabenyújtott „Új innovatív technológia adaptálása a fémmegmunkálási tevékenységbővítése és a vállalkozás hatékonyabb működése érdekében” című,GINOP-2.1.8-17-2018-03509 számú támogatási kérelem keretében.

A támogatás intenzitása: 50%.

Cégünk alapvető célja szolgáltatásunk és gyártási tevékenységi körünk bővítése.

A projekt hatására a lakatosipari tevékenységünket (2562 ’08 Fémmegmunkálás) fejlesztjük annak érdekében, hogy magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatás nyújtására legyünk képesek. A beruházással új, korábban nem használt technológiát adaptálunk. A lakatosipari tevékenység hibalehetőségeit csökkentjük azáltal, hogy a fémiparban használt legújabb, legmodernebb berendezéseket szerezzük be és telepítjük a Sárospatakon a gyártó üzemünkbe. Várhatóan alacsonyabb költséggel tudjuk előállítani az épületgépészeti kivitelezési munkákhoz gyártott termékeket. Ezen termékek körének bővítésére és minőségének javítására is lehetőség nyílik a projekt keretében. A gyártó üzemünk jól felszerelt, a gyártási tevékenységünk széles körű, az épületgépészet során használt kisebb elemektől a nagyobb termékekig igyekszünk széles körű termékpalettát kialakítani. Dolgozóink megfelelő szakképzettséggel rendelkeznek az innováció végrehajtására, az új technológiával új gyártási eljárásokat tudunk alkalmazni. A hibalehetőségeket csökkentjük, hatékonyságot, termelékenységet növelünk a beruházás hatására. A beruházáseredményeként fenntartható munkahelyek jönnek létre, illetve az így generált gazdasági növekedés növeli a vevőink és partnereink számát a belső és a külpiacon is. Versenyképességünk növekszik az adaptív technológiai innovációs tevékenységek támogatásával.

Társaságunk 1995. óta áll megrendelőink és partnereink szolgálatában, Sárospatak ipari területén fekvő, jól megközelíthető telephelyünkön végezzük tevékenységünket, itt található az irodánk, és a gyártó csarnokunk. A kezdetektől folyamatosan arra törekedtünk, hogy a belénk vetett bizalmat maximálisan megszolgáljuk, amely abban nyilvánul meg számunkra, hogy megrendelőink elégedettek az általunk elvégzett tevékenységekkel. Vállalkozásunknál új technológiai innovációt hajtunk végre a munkavállalóink bevonásával. A fémmegmunkálásban elérhető legkorszerűbb, Európai Uniós szabványoknak megfelelő innovatív eszközöket, gépeket, technológiákat igyekszünk használni, amelyet jelen projekt megvalósításával igyekszünk teljessé tenni. Mindez azonban kevés lenne, ha nem állnának mögötte a minőségi szaktudással rendelkező kollégáink.

A projekt keretében új, innovatív technológia adaptálását valósítjuk meg, mellyel versenyképességet növelünk. Ezáltal beszerzésre került:

1 db MSA330 elektrofúziós hegesztőgép. A hegesztőgéppel olyan hegesztéseket tudunk saját magunk elvégezni, amelyre korábban nem voltunk képesek, ezáltal olyan termékek előállítására lesz lehetőségünk, amelyekhez korábban külső szolgáltató igénybe vételére volt szükség. A hegesztőgép beszerzésével munkánk hatékonyabbá és költségtakarékosabbá válik.

1 db BTH LBS 080 típusú csaphegesztő gép. Az eszközzel acél, rozsdamentes, menetes csapok és stiftek hegesztésére leszünk képesek. Eddig ilyen technológiával nem rendelkeztünk, a beszerzéssel a gyártási tevékenységünk hatékonyságát növeljük.

1 db BloWing AG A-61 Profilhengeritő gép. A beszerzésre kerülő géppel anyagok hajlítására leszünk képesek. Eddig ezt a tevékenységet külső szolgáltató igénybe vételével végeztük el, így a technológia adaptálásával a gyártási tevékenységünk költségtakarékosabbá és hatékonyabbá válik.

1 db ViraxVisioval VX-SWITCH 294050 vizsgálókamerára, amely csővizsgálásra alkalmas. Ezzel az eszközzel a lakatosipari munkánk során az általunk gyártott termékek, hajlított csővezetékek belső vizsgálatára leszünk képesek. Ezeken a termékeken a gyártás során keletkezett hibák kiszűrését tudjuk elvégezni, így a gyártás során megsérült termékek nem kerülnek beépítésre, nem kerülnek értékesítésre.

Összességében a beruházás hatására működési hatékonyságunk növekszik, jövedelmezőségünk bővül, új és minőségileg jobb, a megrendelőink és partnereink számára kedvezőbb gyártási feltételeket tudunk biztosítani.


A projekt befejezési dátuma: 2020. január 31.

Cookie szabályzatAdatkezelési nyilatkozat